Autoverhuur: behoud van vrijheid en voor ieder wat wils

Zo, je hebt besloten om op vakantie te gaan met een huurauto. Dat is in veel gevallen een wijs besluit. Je hebt gekozen voor een stukje zelfstandigheid met betrekking tot de tijd waarop je ergens wilt gaan. Ook het probleem van constant moeten zoeken naar een taxi voorkom je hiermee. Maar welke type auto moet je nu kiezen? Het kiezen van een verkeerd voertuig kan bijna even erg zijn of erger dan niet beschikken over één. Tips: Travelaroundwithme.com.

Het is vanzelfsprekend dat je eerst bepaalde vragen moet overwegen voordat je een voertuig uitkiest. Je behoefte speelt dan een belangrijke rol. Vragen zoals: Met hoeveel mensen rijdt u? Hoeveel of hoe groot is uw bagage? Wat is het budget voor de huurauto? Gaat u voor luxe of eenvoudig? Welke plekken zullen er bezocht worden? Dit zijn enkele vragen die aan de orde komen alvorens de keus te laten vallen op één voertuig.

Klein maar fijn

Je budget is hoe dan ook één van de doorslaggevende factoren. Het is niet raadzaam om buiten je vermogen te gaan en de na de vakantie met een financiële kater te zitten. Indien er meerdere mensen meerijden kan er voor gekozen worden om het aantal aan bagage te beperken. Het blijft passen en meten, maar op deze manier voorkom je wel het een en ander. Er zijn ook budget auto’s die toch ruim zijn aangelegd.

Met een ruime budget auto kan je als gezin toch comfortabel reizen. Één type budget-auto dat misschien niet zo ruim is, maar wel populariteit geniet is de hatchback. Hij wordt op bepaalde sites al vanaf €10 gehuurd. Reis je met je gezin of een groep? Dan ga je liever voor een ruimer type? Het MPV type is dan beter geschikt. Deze heeft een hoge instap en is geschikt voor 5 tot 7 personen. Ook populair is het Sedan-type.

Hoe groter, hoe beter

Reis je met meerdere mensen of wil je gewoon groot uitpakken? Dan ga je voor een groter of luxueus model. Het kan dat je een tijdje hebt gespaard naar je vakantie toe of gewoon in staat bent om in wat luxe je vakantie door te brengen. Een wagen met een groter motor kan ook een noodzaak zijn vanwege de plekken die je van plan bent te bezoeken. Dit kan het geval zijn bij bijvoorbeeld bergachtige landschappen.

Het SUV is een bekend model onder de terreinwagens en biedt een goed overzicht. Mede hierdoor is het heel populair onder veel toeristen. Ook andere type terreinwagens zijn sterk in trek. Uiteraard zijn er ook auto’s die misschien niet zo ruim zijn, maar wel zeer luxueus. Er zijn ook mensen die speciaal voor hun trouwdag een luxe wagen huren. Denk maar aan een limousine. De type hangt dus uiteraard ook af van de gelegenheid.

De keuze

Indien je met meerdere mensen rijdt, is het nodig om samen overeen te stemmen over de uiteindelijke keuze. Je kan ook bij vrienden of familieleden die ervaring hebben met een bepaald model van wagen navraag doen. Het internet is een andere optie. Zo kan je reviews van andere huurders lezen. Op Huren.nl kan je nuttige informatie tegenkomen, maar ook op Reisjevrij.nl. Er zijn in elk geval genoeg bronnen om antwoorden te krijgen op al jouw vragen.